Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 6 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BLANKENBERGE – Blankenberge beloont al enkele jaren inwoners die investeren in de kwaliteit van het patrimonium aan de hand van verschillende premies. Een van die premies is de reconversiepremie. Deze premie heeft tot doel de binnenstedelijke aantrekkingskracht van Blankenberge verder te vergroten en de kwaliteit in het straatbeeld verder te verhogen. Dit door middel van bestaande panden te slopen en nieuwe kwaliteitsvolle woongelegenheden op te trekken.

“Op 9 oktober keurde het College van Burgemeester en Schepenen de eerste zeven sloop –en nieuwbouwpremies, ook wel reconversiepremies genaamd, goed.  Deze premies komen de nieuwe kopers ten goede en zijn samen goed voor een totaal van 26.250 euro. Hiermee stimuleert de stadsbestuur mensen om in de binnenstad te blijven investeren en te gaan wonen. Zo wordt ook leegstand en verkrotting tegengegaan. Meer bewoning zal automatisch ook leiden tot meer bedrijvigheid.” aldus schepen voor Wonen Björn Prasse.

Wie bestaande panden sloopt en een volwaardige, kwalitatieve nieuwbouwwoongelegenheid opricht, kan zo een premie aanvragen. Ook de kopers van deze woningen kunnen een tegemoetkoming aanvragen. Binnenkort komt er op initiatief van Bart Tommelein ook een premie van de Vlaamse overheid ten belope van € 7500 met exact hetzelfde doel. Blankenberge kent deze sinds vorig jaar al toe!

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.