Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 8 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BLANKENBERGE – Naar aanleiding van World Ocean Day, organiseren SEA LIFE Blankenberge en Holiday Suites op vrijdag 8 juni een strand-opkuis.

Voor het derde jaar op rij organiseert SEA LIFE Blankenberge een strand-opkuis met scholen uit Blankenberge. Deze editie krijgen ze hulp van Holiday Suites om kinderen bewust te maken van het gevaar voor de dieren wanneer afval niet wordt opgeruimd.

Minder afval is goed voor mens én milieu

De massale productie van plastic blijft pijlsnel stijgen en maar liefst 10 procent “plonst” uiteindelijk in zee, denk aan 8 miljard plastic tasjes bijvoorbeeld. “We bundelen de krachten vanuit 2 perspectieven.”, klinkt het bij de organisatoren.

Holiday Suites, een Belgisch bedrijf dat onder andere vakantieverblijven verhuurt aan de Belgische kust, focust in eerste plaats op de beleving van hun klanten. “Wij willen onze klanten een onvergetelijke vakantie bezorgen. Propere stranden spelen hierbij natuurlijk een grote rol’, klinkt het bij Holiday Suites. “Wij willen graag ons steentje bijdragen in de strijd tegen de plasticvervuiling van de oceanen en de samenwerking met SEA LIFE Blankenberge was dan ook een logische keuze.”, gaat Lore Callewaert verder.

SEA LIFE Blankenberge zet zich onder de noemer van het SEA LIFE Trust al langer in voor het beschermen van het maritieme leven. Via verschillende initiatieven zoals verschillende broedprogramma’s, strand-opkuisdagen,  strijd tegen overbevissing, … zorgt het SEA LIFE Trust voor een betere situatie voor mens én milieu.

6 kilometer strand opruimen

De strand-opkuis begint vrijdagmorgen om 9u en zal plaatsvinden op het strand van Blankenberge, onder aanmoediging van Sharky en Suity, de mascottes van respectievelijk SEA LIFE Blankenberge en Holiday Suites. Maar liefst 148 leerlingen van de vrije basisschool Blankenberge – Campus Weststraat gaan via 2 verschillende trajecten het strand ontdoen van afval. Denk hierbij aan flesjes, blikjes, dopjes, sigaretten, plastiek zakjes, …

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.