Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 7 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BLANKENBERGE – Trek je laarzen aan en ga zaterdag 17 maart het strand op! Het Vlaams Instituut voor de Zee, Natuurpunt, EOS Magazine en Kusterfgoed organiseren in samenwerking met de kustgemeenten de eerste Grote Schelpenteldag. Je kunt die dag onder deskundige begeleiding schelpen verzamelen, identificeren en inventariseren én Kusterfgoed leert je papieren strandbloemen maken.

Je inventariseert op het strand 100 schelpen, identificeert ze en brengt op die manier de biodiversiteit van onze kust in kaart.

Schepen van Milieu Patrick De Klerck: ”Op zaterdag 17 maart kun je in Blankenberge meedoen met de Grote Schelpenteldag. Je inventariseert op het strand 100 schelpen, identificeert ze en brengt op die manier de biodiversiteit van onze kust in kaart. De aangespoelde schelpen op het Noordzeestrand zeggen immers veel over klimaatverandering en menselijke activiteiten op zee. De experts rekenen op jouw hulp en vertellen je die dag alles wat je wil weten over schelpen.”

Schepen van Erfgoed Philip Konings: ”In ruil voor de schelpen ontvangt de deelnemer van Kusterfgoed een papieren strandbloem of een DIY-pakketje om zelf een strandbloem te maken. In Oostende en Blankenberge organiseert Kusterfgoed bovendien in de voor- en namiddag een workshop strandbloemen maken”.

Praktisch

Wanneer | zaterdag 17 maart

Waar | strand Blankenberge (en op de stranden van de andere kustgemeenten)

Kostprijs | gratis

Inschrijven | via www.iedereenwetenschapper.be/grote-schelpenteldag

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.