Advertisement

BLANKENBERGE – De NMBS is gestart met de werfvoorbereiding voor de inrichting van het nieuwe station in Blankenberge. Midden september 2017 starten de eigenlijke werkzaamheden voor de nieuwe stationshal met loketten, automaten en zitjes, een concessie en sanitair. De werken zullen in juni 2018 klaar zijn zodat de pendelaars en toeristen vanaf volgende zomervakantie het nieuwe station Blankenberge kunnen ontdekken. NMBS investeert 1,8 miljoen euro in de inrichting van het nieuwe station.

Het station Blankenberge is na Oostende het belangrijkste kuststation. In juli 2017 reisden 240.000 reizigers met de trein naar Blankenberge.

Aangepaste reistijden vanaf 10 december
De NMBS heeft haar aanbod de afgelopen jaren verbeterd en zal vanaf 10 december 2017 met het nieuwe vervoersplan ook de reistijden vanuit Blankenberge gevoelig verlagen. Zo wordt de IC-trein Knokke/Blankenberge-Genk vanaf december niet langer gekoppeld of ontkoppeld in Brugge. Reizigers uit Blankenberge kunnen zo twaalf minuten sneller naar Gent reizen en dertien minuten sneller naar Brussel. Ook naar Antwerpen zal er twaalf minuten sneller kunnen worden gespoord.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here