Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 7 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

DE KUST – Meer dan de helft (52,2%) van carnavalvierend België heeft minstens één dag rust nodig om de carnavalskater door te spoelen.  Dit blijkt uit onderzoek van  Feestkleding365.be, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren en gewoonten rondom carnaval.

Eén dag is voor de meeste feestvierders genoeg tijd om te herstellen van de kater na carnaval. Ook zijn er carnavalsgangers die wat langer nodig hebben om weer helemaal de oude te worden. 8,9% van de respondenten geeft aan twee dagen nodig te hebben om weer bij zinnen te komen, en 5,9% heeft het zo bont gemaakt dat ze rekenen op een herstelperiode van drie dagen of meer.

Toch is er ook een groot aantal feestvierders dat helemaal geen rustpauze zegt in te lassen. Zo zegt 40,3% van de respondenten dat ze zich de dag na carnaval alweer fris en helder voelen.

Veel alcohol 

Tijdens carnaval is het duidelijk dat carnavalsvierders even niet denken aan Tournée Minérale want meer dan 32% geeft aan dat ze minstens 15 glazen alcohol drinken.

De grootste drinkers gedurende carnaval hebben ook het langst nodig om bij te komen van de carnavalskater. Van de feestvierders die 15 of meer glazen alcohol drinken heeft 18,8% meer dan drie dagen nodig om volledig te herstellen.

Dat is een stuk minder in vergelijking met onze Noorderburen want daar heeft 23% van de feestvierders meer dan 3 dagen recuperatie nodig.

Weinig slaap

De carnavalskater kan ook wat zwaarder aankomen vanwege een slaaptekort. Het merendeel van de carnavalsgangers (46,27%) maakt tijdens carnaval langere nachten, met gemiddeld 4 tot 6 uur slaap. 28,26% van de carnavalsgangers slaapt overigens gewoon de aanbevolen 6 tot 8 uur.

Meer dan 18% gaat voluit voor het feestvieren en slaapt minder dan 4 uurtjes per nacht.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op: https://www.feestkleding365.be/carnaval-2018

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.