Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 3 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BRUGGE – Op woensdag 12 december opent de volledig vernieuwde ALDI in Brugge feestelijk de deuren. De klant kan rekenen op een volledig vernieuwde winkel waar het aangenamer winkelen is en er meer nadruk ligt op verse producten zoals brood, groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden.

ALDI heeft voor z’n klanten in Brugge een aangename verrassing in petto. Vanaf woensdagochtend 8.30 uur kunnen de klanten terecht in de gloednieuwe winkel aan de Sint-Pieterskaai.

Deze winkel is zo’n tien maanden gesloten geweest voor renovatie- en uitbreidingswerken en is nu helemaal ingericht volgens het allernieuwste ALDI-winkelconcept. De winkel werd aanzienlijk uitgebreid (van ± 900 m² naar ± 1.300 m²) zodat het nog aangenamer winkelen is voor de klant.

Verder is dit de eerste ALDI-winkel op palen in West-Vlaanderen. Dat wil zeggen dat de parkeerplaatsen zich onder de winkel bevinden op het gelijkvloers en dat de winkel zelf zich situeert op niveau +1.

Tijdens de werken werd aan Fort Lapin een tijdelijk filiaal voorzien, dat ondertussen definitief de deuren sloot.

Nog handig om te weten is dat de ingang van de winkel zich voortaan langs de kant van de Veemarkt bevindt, terwijl klanten vroeger de parking opreden via de Sint-Pieterskaai.
De winkel aan de Sint-Pieterskaai is de tweede winkel in Brugge die helemaal vernieuwd en uitgebreid is. Begin augustus ging ook de winkel aan de Zandstraat terug open in een volledig nieuw jasje.

Op vraag van de klant

De veranderingen zijn duidelijk zichtbaar: een uitgebreide broodafdeling, een heuse versmarkt met topkwaliteit groenten en fruit, een nieuwe winkelindeling, nieuw meubilair, heldere ledverlichting, … Sommige klanten zullen even naar de prijskaartjes moeten kijken om er zeker van te zijn dat ze nog bij ALDI aan het winkelen zijn.
‘Om tot ons nieuwe winkelconcept te komen, hebben we onze klanten de vraag gesteld: hoe ziet uw ideale ALDI er in de toekomst uit’, zegt Patrick Decock, Managing Director van de regionale hoofdzetel ALDI Roeselare. ‘Op basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.’

Nadruk op vers

Wat meteen opvalt is de grotere nadruk op vers en convenience (slaatjes, sappen en bereide gerechten). ALDI is fier om zijn dagverse groenten en fruit in een heuse ‘versmarkt’ te presenteren. Smaakvolle houten meubelen laten de kwalitatieve producten helemaal tot hun recht komen, en dit op vrijstaande eilanden in de winkel.
Ook de broodafdeling is fors uitgebreid en bevindt zich voortaan vlak bij de ingang van de winkel. Gloednieuwe bakovens zullen meerdere malen per dag een uitgebreid assortiment broodjes en koeken afbakken.
Het aantal artikelen in de vernieuwde ALDI-winkels wordt niet uitgebreid, met uitzondering van een reeks verse producten.

Aangenaam winkelen

Winkelen bij ALDI wordt comfortabeler en nog eenvoudiger. De winkelindeling volgt het dagritme van de klant. Starten doet hij bij de brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaat hij naar de versmarkt, dan naar de dranken enzovoort.
Grote pancartes en fotopanelen zorgen ervoor dat de klant geen gps nodig heeft in de winkel.
Ook voor de winkelmedewerkers van ALDI Brugge is het nieuwe concept een stap vooruit. De nieuwe winkelmeubels laten toe om nog comfortabeler en ergonomischer te werken.

Trouw aan formule

‘Wat zeker niet verandert is de succesvolle formule van ALDI: hoogkwalitatieve producten aanbieden voor een ALDI-prijs. Een prijsverhoging komt er zeker niet’, zegt Lobke Destrooper, Manager Verkoop van ALDI Roeselare.
Eigen merken blijven de hoofdmoot van de winkel en worden aangevuld met de meest populaire A-merken. Ook de typische ALDI-efficiëntie, zoals artikelen die gepresenteerd worden op een pallet, blijft behouden. Dankzij deze aanpak kunnen ALDI-klanten voordelig winkelen.

Grootschalige modernisering

De ombouw van de winkel in Brugge maakt deel uit van een grotere restyling, de grootste ooit voor ALDI. Daarbij worden over een periode van anderhalf jaar alle 450 Belgische ALDI-winkels omgevormd naar het nieuwe winkelconcept. In 2018 alleen al gaat het om 167 winkels. De keten is hiermee gewapend voor de toekomst.

Voor de volledige moderniseringsoperatie, de grootste investering ooit voor ALDI België, trekt de groep 350 miljoen euro uit. Een deel daarvan gaat naar de aanwerving van 450 extra winkelmedewerkers.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.