Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 7 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BRUGGE/ SIJSELE – A MA ZON vzw. uit Sijsele zet zich al jaar en dag gepassioneerd in om mens en paard dichter bij elkaar te brengen. De vzw organiseert daarvoor diverse activiteiten, lessen en workshops omtrent het natuurlijk omgaan met paarden en paardvriendelijke rijkunst. A MA ZON vzw. biedt ook horse guided lifecoaching aan; het begeleiden van mensen met persoonlijke of werkgerelateerde vragen met de paarden als extra coach.

Dit jaar gaat A MA ZON vzw. een stapje verder met een steunproject voor PAARD IN NOOD SPANJE.

Paard in Nood in Spanje (nabij Sevilla) biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood verkeren. Helaas is door diverse oorzaken het paardenwelzijn in Spanje heel snel achteruit gegaan.  De meldingen betreffen zeer schrijnende situaties : dieren zijn volledig verwaarloosd, gekwetst, uitgehongerd en uitgedroogd. Het ophalen, verzorgen en blijvend een veilig verblijf en voedsel voorzien is een loodzware opdracht die gerealiseerd wordt door de Nederlandse Laura Hoitsema en haar dochter Luna, samen – en enkel – met vrijwilligers en d.m.v. donaties.

Het vrijwilligersteam van A MA ZON vzw. (Veronique, Gritta, Sabine en Saskia, oprichtster) zet dit jaar hun schouders onder een steunproject met een grote geldinzamelingsactie en een week vrijwilligerswerk ter plaatse (21 t.e.m. 28/03). Je kan hen die week volgen via de FB pagina van A MA ZON vzw.

Tevens pleiten A MA ZON vzw. en Paard in Nood voor een sensibilisering betreffende omgang met dieren en dierenleed.  Nationaal worden reeds heel wat inspanningen geleverd zowel hier als in Spanje maar op Europees vlak is nog werk aan de winkel. Ze willen dit probleem dan ook liefst op de Europese politieke agenda zien verschijnen.  De paarden in Spanje hebben welke steun dan ook hard nodig. We mogen onze ogen hier niet voor sluiten. Wie mee wil helpen om ter plaatse een mooie cheque te kunnen overhandigen, kan (een bedrag naar keuze) storten op de rekening van A MA ZON vzw. – BE09001341991057 – met vermelding van je ‘naam’ en ‘A MA ZON steunproject Spanje’. Elke cent komt integraal bij de stichting terecht.

www.amazononline.be – www.paardinnoodspanje.nl

Like de Facebookpagina

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.