Internationale Dag Vrijwilligerswerk

0
450
Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 10 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

DE KUST  – IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteering Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Vlaanderen!

Vrijwilligers dragen immers bij op zoveel domeinen; het zijn actieve burgers die onmisbaar zijn. Niet zomaar prikten de Verenigde Naties in 1985 al deze dag met deze resolutie. De bedoeling? Wereldwijd het vrijwilligerswerk zichtbaar maken en promoten.

Vrijwilligersland? Dat is een fictief land met vrijwilligers als inwoners en actieve burgers. Hoeveel mensen precies vrijwilligen, is moeilijk te meten. Er zijn wel schattingen van hoeveel inwoners Vrijwilligersland telt:

 

  • 750.000 vrijwilligers in Vlaanderen
  • 100 miljoen vrijwilligers in Europa
  • 971 miljoen vrijwilligers in de wereld

 

Doe mee met IVD in Vlaanderen

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw zet deze dag graag mee in de kijker. Want vrijwilligerswerk doet goed. Op deze website geven we inspiratie verzamelen we de ‘dankjewels’ van organisaties, lokale besturen en andere initiatieven die hun vrijwilligers willen bedanken. Doe ook mee meet de selfie-actie, digitaal promomateriaal, verstuur e-cards en deel met #IVD2017.  5 december facebooken en tweeten we erop los. Doe mee!

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.