Gemeentelijk rampenplan afgekondigd

0
452
Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 9 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

NIEUWPOORT – (UPDATE) Omstreeks 17u werd er in Centrum Ysara een nieuwe infosessie voor de bewoners van de Residenties Mosselbank, Meeuwenbank en Morgenzon georganiseerd. Daarin werden zij geïnformeerd over de huidige stand van zaken.

De aangestelde firma en de brandweer waren deze namiddag ter plaatse in de Meeuwenlaan om de stabiliteit en de veiligheid van de getroffen residenties na te gaan. Zij stelden vast dat Meeuwenbank 113 en 115 bewoonbaar zijn. Deze residentie is opnieuw toegankelijk voor de bewoners.

In Residentie Mosselbank zijn verscheidene appartementen ook bewoonbaar verklaard. Bewoners kunnen dit gedeelte opnieuw betreden via Residentie Meeuwenbank. De hoofdingang van het gebouw is niet toegankelijk. Andere appartementen uit deze residentie zijn niet langer bewoonbaar. Welke appartementen dit precies zijn, kan morgen door de bewoners nagevraagd worden via het noodnummer. De bewoners uit deze appartementen konden vanaf 18.30u, onder begeleiding van de brandweer, hun persoonlijke spullen komen ophalen. Er zal op een later tijdstip ook een tweede moment georganiseerd waarop men nogmaals persoonlijke spullen kan ophalen.

Het stadsbestuur van Nieuwpoort zal voor de bewoners uit de appartementen die onbewoonbaar verklaard zijn, zoeken naar een langdurig onderkomen. Deze nacht worden deze personen nog opgevangen in naburige hotels.

De ondergrondse garages onder de Franslaan zijn veilig bevonden en zijn bijgevolg opnieuw toegankelijk. De garages onder Residentie Mosselbank en Meeuwenbank zijn niet bereikbaar. Men kan immers niet uitrijden via de Meeuwenlaan aangezien de weg nog steeds door de kraan geblokkeerd wordt. Aan Residentie Morgenzon worden beveiligingswerken uitgevoerd. Uit de ondergrondse parking van deze residentie kunnen auto’s uitrijden, maar niet inrijden.

Morgen, vrijdag 29 december, zal men verdergaan met het demonteren van de torenkraan. Zo kan de rijbaan zo snel mogelijk opnieuw vrijgemaakt worden. Momenteel wordt er nu een omleiding voorzien via het Sint-Bernardusplein. Via de Albert I-laan wordt het verkeer omgeleid via het SintBernardusplein, de Franslaan naar de Elisalaan. De Franslaan zal vanaf 29 december om 9u opengesteld worden voor verkeer.

Tijdens de infosessie was ook de verzekeringsmaatschappij van Residentie Mosselbank aanwezig. Samen met de syndicus hebben zij een expert aangesteld om de schade aan het gebouw te onderzoeken. Deze expert ging deze middag al ter plaatse om te kijken om verder schade te voorkomen (nl. wind- en waterschade). De aangestelde firma en de brandweer zullen alles zoveel mogelijk afdekken om waterinsijpeling en verdere schade te vermijden.

Om de schade aan de gebouwen te bepalen zullen de experts van de verschillende betrokken partijen ter plaatse komen. In Residentie Mosselbank zullen de expert in overleg met de bewoners de schade bepalen en vastleggen. Dit zal gebeuren aan de hand van foto’s, facturen, verslagen etc. Wanneer de schade opgemeten zal worden, hangt eerst en vooral af van de veiligheid van het gebouw. Daarnaast zal men kijken wanneer de eigenaar van het gebouw beschikbaar is.

Hoe lang de timing van de heropbouw zal duren, zal van de betrokken partijen afhangen.
Het noodnummer zal morgen tussen 9u en 17u opnieuw te bereiken zijn.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.