Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 9 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.
BLANKENBERGE/ OOSTENDE- Misschien merkte je het al, maar de laatste jaren is het aantal grijze en gewone zeehonden in de Noordzee sterk toegenomen. Steeds vaker kan je de dieren op het strand aantreffen. Dat doen ze om te rusten.

Tussen twee visbeurten in het koude Noordzeewater hebben de dieren tijd nodig om hun pels te laten drogen en om energie op te doen. Omdat de dieren lange tijd uit het oog zijn verdwenen, zijn we het beeld van rustende zeehonden niet meer gewend. Ga er dus niet automatisch van uit dat de dieren hulp nodig hebben.

Ligt het dier opgekruld in de vorm van een banaan? Dan is de zeehond aan het uitrusten. Deze rusttijd is essentieel voor hun overlevingskansen en kan tot drie uur duren, als het geen stress ervaart van omstaanders ten minste. Na een tijdje zal het dier vanzelf opnieuw de zee ingaan.

Gezonde nieuwsgierigheid is prima, maar bewaar steeds enkele meters afstand. Vergeet nooit dat zeehonden wilde dieren zijn die wispelturig kunnen reageren. Aai ze niet!

Merk je dat het dier gewond is, neem dan contact op met de Politie via het nummer 101 of met het zeehondenopvangcentrum SEA LIFE Blankenberge via 050 42 43 00.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.