Nieuwpoort wordt #sportersbelevenmeer-stad

0
136
Advertisement

NIEUWPOORT – In 2018 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award. Via zeven uitdagingen konden alle gemeenten en steden #’s verdienen. De steden en gemeenten die erin slaagden om vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-stad of gemeente noemen.

Nieuwpoort slaagde erin om vijf van de zeven uitdagingen te volbrengen. Daardoor krijgt de stad 1 jaar lang de titel van #sportersbelevenmeer-stad!

Evelyn Vyvey, hoofd van de Sportdienst, reageert zeer enthousiast:
“Een heel jaar lang ging het hele sportteam hard aan de slag om de uitdagingen aan te gaan! Ik ben dan ook zeer trots dat onze inspanningen werden beloond en dat wij deze award mee naar huis mochten nemen.”

De Sportdienst organiseert het hele jaar door activiteiten waarbij beleving centraal staat en waar niet-actieve burgers aan kunnen deelnemen. Daarnaast worden er belevingsactiviteiten rond sporten in de natuur en rond sporten op het werk georganiseerd. De Sportdienst promoot ook de Maand van De Sportclub en wil daarmee de lokale sportclubs extra in de kijker plaatsen.

Tot slot worden de inwoners van Nieuwpoort via de Facebookpagina van de Sportdienst extra gestimuleerd om te sporten en hun belevenissen rond sport te delen.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.