Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 8 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

BLANKENBERGE – Het Historisch Infopunt of HIP in de Praatkamer van de bibliotheek werd uitgebreid met de maritieme boeken van het voormalige ‘Vuurtorenmuseum’

Schepen van Cultuur Philip Konings: “Het Historisch Infopunt in de bibliotheek met de erfgoedcollectie Devent werd de voorbije maanden aangevuld met de maritieme boeken van het voormalige ‘Vuurtorenmuseum’. Zo’n 180 titels uit de collectie van het museum, dat destijds in het vuurtorengebouw door het Zeegenootschap werd uitgebaat, hebben nu een permanente plaats gekregen in het HIP. Deze nieuwe collectie is onmiskenbaar een verrijking voor het Historisch Infopunt. Naast gespecialiseerde vakliteratuur over zeerecht, kustlijnkaarten, waterstanden en -stromen betreffende het Noordzeegebied en het Scheldebekken, bevat ze voornamelijk meer toegankelijke literatuur over de geschiedenis van de Belgische kustplaatsen en havensteden, de duinvorming, de fauna en flora van het Noordzeegebied, de visserij, en nog veel meer. Jean Vrielinck, Margot Muir en Adelin Lambert maakten deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers die de boekencollectie inventariseerden. Een bezoek aan het HIP is beslist een must voor al wie geïnteresseerd is in het verleden van de Belgische kustregio!”

Bibliothecaris Lies Vandenbroele: “Deze erfgoedcollectie met historisch waardevolle en unieke naslagwerken over de geschiedenis van de Belgische kustgemeenten en de Noordzee staat opgesteld in de Praatkamer op de zolderverdieping. Je kan die boeken raadplegen in het HIP, ontlenen is niet mogelijk. Deze collectie bevat nu al ongeveer 900 titels en is doorzoekbaar via de aparte knop ‘Zoeken in het HIP’ in de catalogus van de Blankenbergse bib. Zoeken op (een woord uit) de titel, de schrijver, een onderwerp… het is allemaal mogelijk.”

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.