Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 8 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

DE KUST – De zomervakantie komt op een einde en nu is het vooral tijd geworden om voorbereidingen te treffen voor een nieuw schooljaar. Waarschijnlijk staat niet iedereen te springen, zeker als je terugdenkt aan die voortreffelijke zomer. Wij sommen nog enkele leuke uitstappen op die je samen met je gezin kunt doen. En dit met enkele leuke korting acties!

DE PANNE

De weergoden kunnen het misschien wel laten afweten in het najaar. Of misschien was een duik wagen in de Noordzee deze zomer gewoon niets voor jou? Dan nog kun je genieten van een verfrissing in een stedelijk zwembad of … nog beter… een zwemparadijs. Plopsaqua biedt een goede combinatie. Het avonturenpark “Plopsaland” is overigens in de buurt mocht je er een hele dag willen vertoeven.

TIP: Scoor kortingen dankzij tagcity.be en familycard.be

 • Plopsaqua
  Adres: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke (De Panne)
 • Plopsaland
  Adres: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke (De Panne)

BLANKENBERGE

Mocht water echt totaal jouw ding niet zijn. Wel dan kun je ook gewoon kijken naar dieren… in water. SEA LIFE Blankenberge staat garant voor een prettige dag met meer dan 2500 dieren. Jawel je leest het goed: tweeduizendvijfhonderd. Ontdek ook meer over de prehistorische wezens van de oceaan en hoe ze zich door de jaren heen hebben aangepast. Ontmoet hun voorouders in SEA LIFE Blankenberge.

 • Sea Life
  Adres: Koning Albert I-laan 116, 8370 Blankenberge

ZEEBRUGGE 

In dit maritieme themapark in de oude vismijn van Zeebrugge maak je kennis met het ruwe vissersbestaan, de Zeebrugse havengeschiedenis en het leven onder de zeespiegel. Kinderen leven zich uit in de Russische duikboot Foxtrot, het lichtschip West-Hinder en nieuwe piratenspeelparadijs.

 • Seafront maritiem themapark
  Adres: Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge

KNOKKE-HEIST

Het Sincfala, Museum van de Zwinstreek beschikt over een uitgebreide collectie museale stukken, vooral opgebouwd door schenkingen, maar ook door aankopen. Klinkt saai? Nee hoor, dit museum is voor jong en oud. Terwijl je het museum bezoekt, kunnen de kinderen tussen 6 en 12 jaar het museum op eigen houtje ontdekken. Nog tot 31 augustus is er de zoektocht ‘De Schatten van Vlieg’ en liggen tal van spellen klaar. Voor de kleintjes zijn er doorgaans inkleurtekeningen en puzzels. Sinds Sincfala zich in 1971 in een oude visserswijk in Heist vestigde, groeide vooral de visserijcollectie aan. Vanaf de jaren 1990 is daar ook heel wat materiaal uit de Zwinstreek bijgekomen.

 • Sincfala – Museum van de Zwinstreek
  Adres: Pannenstraat 140, 8301 Knokke-Heist
Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.