Advertisement

BLANKENBERGE – Sinds een aantal jaren organiseert de Blankenbergse bibliotheek regelmatig mini-expo’s die kunstwerken van lokale kunstenaars of werken uit het stedelijk kunstpatrimonium in de kijker zetten. Het stadsbestuur wil daarmee lokale kunstenaars de kans geven om hun werk een grotere zichtbaarheid te geven.

Van 1 tot 30 september loopt de kleine fototentoonstelling ‘Langs de comptoir’ in het Groot salon van de bibliotheek. Deze blikvanger is een creatie van de Blankenbergse fotograaf Philip Vermeulen. Hij trok op pad door Blankenberge en fotografeerde een reeks uitbaters van Blankenbergse handelszaken in hun dagelijkse werkomgeving.

Schepen van Cultuur Philip Konings (Open Vld): “Stadsgenoot Philip Vermeulen heeft een passie voor fotografie. Zijn projecten zijn keer op keer verrassend door zijn grenzeloze creativiteit én ongekend vakmanschap.”

Philip Vermeulen maakte de foto’s als eindwerk binnen zijn fotografieopleiding bij SNT Brugge: “Ik kreeg het idee om uitbaters van een Blankenbergse handelszaak te fotograferen in hun dagelijkse werkomgeving. Zo wil ik in mijn portretten de nadruk leggen op mensen die nog handel drijven via menselijk contact met de klant, als het ware over of langs de comptoir.”

De uitbaters werden geportretteerd binnen het decor van hun ‘winkel’, zodat uit de foto kan afgeleid worden welke producten ze aan de man brengen. Alle foto’s zijn genomen met een 24mm lens en op één foto na is overal gebruik gemaakt van het bestaande licht.

Naast de selectie van tentoongestelde foto’s is er ook een  permanente powerpointpresentatie van de volledige fotoreeks ‘Langs de comptoir’. Bibliothecaris Rik Vandenheede: “Wie wil proeven van dit origineel werk moet tijdens de openingsuren zeker eens binnenspringen in de bib!”

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here