Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 7 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

OOSTENDE – “Le Petit Chef”, een nieuwe restaurantervaring met een meer dan 2 uur durend 3D-verhaal gekoppeld aan een gastronomisch menu, komt binnenkort naar onze Belgische kust. Vanaf 2 maart is het Oh restaurant – één van de meest hippe restaurants aan onze kust zo’n 4 maand gastheer voor deze wonderleuke attractie.

Een première voor België die uitgaat van 3D World Magic & Fun, in aanloop van het 3D evenement dat deze zomer opnieuw naar het Kursaal van Oostende trekt.

Het nieuwe dinerconcept getiteld “Dinner Time Story”, brengt de miniatuurchef “le Petit Chef” tot leven op uw eettafel dankzij de 3D mapping-technologie. Het concept van Le Petit Chef is ontwikkeld door een Belgisch kunstenaarscollectief genaamd Skullmapping. Voor de lancering in België neemt Le Petit Chef deel aan een nieuw visueel verhaal genaamd ‘In de voetsporen van Marco Polo’, waarbij de gasten met Marco Polo de wereld rondreizen van Marseille naar het Midden-Oosten en India, over de Himalaya naar China en terug.

“In tegenstelling tot veel andere eetshows, hebben we ons verhaal rond het eten gecreëerd”, vertelt Nadine Beshir, producer van Dinner Time Story. “We zijn van mening dat de gastronomische keuken de belangrijkste focus moet zijn, waarbij het verhaal-vertellende aspect elk gerecht accentueert en tegelijkertijd gasten tijdens hun maaltijd vermaakt en betovert.

Sprekend over de 3D-technologie zei Filip Sterckx, mede-oprichter van Skullmapping: “Het 3D-effect in onze video’s wordt vaak gezien als een hologram of een 3D-projectie. In feite is het echter een normale projectie. We gebruiken speciale optische technieken, lengte vervormingen van de juiste hoek om het effect of de 3D-illusie te produceren.”

Samen met 3D-projecties zal het Marco Polo-verhaal ook rekwisieten, soundtracks en geuren bevatten, waardoor de gasten de ijzige lucht van de Himalaya op het ene moment inademen, en het volgende moment de hitte van een Arabische souk voelen. Een unieke beleving ! “Dinner Time Story” was eerder al te zien in Dubai, Abu Dhabi, Londen, Berlijn en Stockholm, waar de makers steeds geconfronteerd worden met een enthousiast publiek. De organisatoren zijn niet weinig fier dit spektakel in première voor België naar OH Restaurant in St-Idesbald te brengen.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.