Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 9 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.
OOSTENDE – Van 10 t/m 13 mei 2018 is het weer zover! Het grootste festival van de zee en de klassieke scheepvaart, Oostende voor Anker, staat weer voor de deur! Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Van 10 tot en met 13 mei 2018 organiseert de vzw Oostende voor Anker in opdracht van Toerisme Oostende vzw de 19de editie van Oostende voor Anker, het grootste festival van de zee en de klassieke scheepvaart in België.

Dit jaar staat Oostende voor Anker in het teken van de herdenking van de raid met de HMS Vindictive op Oostende 100 jaar geleden. Er worden opnieuw meer dan 160 deelnemende klassieke schepen verwacht. Deze zullen gemeerd liggen in het epicentrum van het festival: het Mercatordok en het Montgomerydok. Naast de vloot zijn er tal van andere activiteiten met o.a. optredens, exposanten en verschillende doe-activiteiten.

Gezien de werken aan het station zal het festival opnieuw zijn tenten opzetten aan de Vindictivelaan en op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Dit jaar worden de tenten ook opgesteld in het stuk Vindictivelaan tussen de Kapellestraat en de Mercator. Om de nachtrust te respecteren stopt de muziek reeds om 20.00 uur. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de bewoners van de twee locaties die centraal liggen tijdens Oostende voor Anker.

De opbouw start op maandag 7 mei 2018.

Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, worden een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Gedurende de periode van Oostende voor Anker zal, afhankelijk van de verkeers- en voetgangersdrukte, van 10.00 tot 22.00 uur van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei:

  • de Natiënkaai (en Churchillparking) afgesloten zijn voor alle verkeer behalve het plaatselijk verkeer en enkel bereikbaar zijn via de Leopold III-laan en niet via Visserskaai, Vindictivelaan noch de Brandariskaai;
  • het verkeer verboden worden op de Vindictivelaan richting Visserskaai vanaf de Leopold II laan;
  • de ondergrondse parkeergarage op de Visserskaai bereikbaar zijn via de omleggingsweg (verkeersborden F41): Jozef II-straat -> de dienstweg voor de kerk -> Pastoor Pypestraat (2 omleidingsborden links en rechts) -> Sint-Franciscusstraat -> Visserskaai en via de Visserskaai zelf komende uit de richting van het Klein Strand.
  • het centrum te bereiken zijn via de zijstraten van de Hendrik Serruyslaan de Van Iseghemlaan (niet meer via de Vindictivelaan – Christinastraat)
  • men het centrum kunnen verlaten via: Visserskaai -> Albert I-promenade -> Van Iseghemlaan of via de Nieuwstraat -> Mijnplein -> Breidelstraat -> Kerkstraat -> Sint-Pietersstraat -> Jozef II-straat -> Christinastraat -> Vindictivelaan -> Leopold II-laan.
  • Het Sint-Petrus- en -Paulusplein (verlengde Jozef II-straat) tussen de Zuidstraat en de Vindictivelaan eenrichtingsverkeer worden vanaf het moment van opbouw tot het einde van de afbouw van het evenement. Het verkeer zal rijden van de Vindictivelaan in de richting van de Zuidstraat. Tijdens de uren van het evenement wordt de doorgang tussen de dienstweg voor de Sint-Petrus- en -Pauluskerk en de Visserskaai afgesloten.
  • De Visserskaai wordt bij grote drukte (wandelaars op Visserskaai) afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Nieuwstraat in de richting van de Vindictivelaan. Dit gebeurt om veiligheidsredenen en om de nodige ruimte te voorzien voor de voetgangers.

De verkeersmaatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Voor meer info kan je tijdens de kantooruren terecht bij Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2, T 059 70 11 99 of via info@visitoostende.be.

Meer informatie over het Oostende voor Anker vind je op www.oostendevooranker.be.

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens dit unieke festival!

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.