Schenk een recent of nieuw kinderboek en maak mee het verschil!

0
226
Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 5 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

NIEUWPOORT – Kinderarmoedebestrijding is een belangrijke doelstelling voor Kind en Gezin en voor de Huizen van het Kind. Lezen, voorgelezen worden en toegang hebben tot boeken is belangrijk om kansen te creëren voor kinderen. Daarom willen de Huizen van het Kind, Libelle, Iedereen Leest en de verschillende Kringwinkels kinderboeken inzamelen en verdelen naar kinderen en gezinnen die in kansarmoede leven.

In 2017 organiseerde Libelle, samen met Kind en Gezin en Iedereen Leest, voor het eerst de kinderboekenactie. Deze inzamelactie vond plaats op de Boekenbeurs en werd een groot succes. Libelle zamelde tijdens de beurs maar liefst 12.500 boeken in die achteraf verdeeld werden door Kind en Gezin naar gezinnen in kansarmoede.

In 2018 wordt deze actie hernomen, maar dit keer samen met de Kringwinkels en de Huizen van het Kind. Zo kunnen er op lokaal niveau ook boeken (0 tot 6 jaar) ingezameld worden voor gezinnen die in kansarmoede leven. Ook via de Boekenbeurs worden dit jaar nog altijd boeken ingezameld en verdeeld via Kind en Gezin naar lokale partners. De Huizen van het Kind nemen een rol op als verdeler van de ingezamelde boeken. De Kringwinkel neemt de rol op van inzamelpunt en staat in voor de kwalitatieve selectie van de boeken.

Inwoners van Nieuwpoort kunnen hun oude kinderboeken doneren aan de Kringwinkel West (Diksmuide, Ieper, Poperinge en Veurne) of aan de Kringwinkel Kust (Oostende). Wie niet tot de Kringwinkel raakt, kan de boeken ook doneren aan het project Domino.
De actie loopt tot dinsdag 27 november 2018.
Meer info op www.libelle.be/gebaar.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.