Zomerse pop-up’s strijken neer in de Oude Vismijn

0
426
Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 8 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

ZEEBRUGGE – Het themapark SEAFRONT kan mede dankzij het vertrek van de duikboot mooie bezoekersaantallen voorleggen.  Maar ook de omgeving rondom SEAFRONT bruist, diverse handelszaken  hebben van de Oude Vismijn hun uitvalsbasis gemaakt.  De opening van het cruisegebouw ondersteunt deze extra dynamiek en moet een nieuw cliënteel naar de handelszaken trekken.

PORT BASIL

Deze authentieke pizzazaak gaat zijn 3de seizoen in.  Met een sfeervol, zonovergoten terras en prachtig zicht op de haven is dit wellicht één van de meest gezellige plekjes om te tafelen tijdens de lange zomermaanden. PORT BASIL is thé place to be voor authentieke pizza’s en heerlijke Italiaanse wijnen.  Je kan er ook een fiets huren en de buurt verkennen.

Praktisch:        open van dinsdag tot zondag. Keuken open van 12u00-14u30 en van 18u00-21u00

Event:              di 21/08: ‘Wijklanken’ met optredens Cajun Moon, een Brugse coverband.

Locatie:           PORT BASIL, Vismijnstraat 5 – 8380 Zeebrugge. (www.portbasil.com)

FRITUUR, SEAFOOD en TAPA – BAR  ‘OCTO-PUSSY’

De blauw-wit gestreepte foodtruck van Marc en Veerle is ook dit jaar weer van de partij.  Ze serveren er de heerlijkste kibbeling met verse frietjes. Dit jaar werd het assortiment uitgebreid met een ruime keuze aan tapas; je kan kiezen  uit meer dan 20 vishapjes.

Praktisch:        dagelijks open

Event:              woe 15/08: Festival van de Noordzee

Locatie:           Octo-Pussy, Vismijnstraat 47-49-51  – 8380 Zeebrugge.

KABAYAN

Toon, zijn Filipijnse vrouw  en hun zoontje geven de crewleden van de cruiseschepen  een fijn thuisgevoel, zo ver van huis.  Je kan er terecht voor een sympathieke babbel, een kwalitatieve kop koffie, free WIFI en natuurlijk een heerlijke Filipijnse dagschotel, met zorg bereid door gastvrouw Oshin!

Praktisch:        Gesloten op maandag en dinsdag, wo > zondag:  10h-18h

(Instagram: @kabayan_be / Facebook: Kabayan Inc.)

Locatie:           KABAYAN, Vismijnstraat 53 – 8380 Zeebrugge

 

P&J Chocolate

De broers Peter en Jan Popelier zijn reeds actief in Calais, Adinkerke en Gistel en breiden hun winkelconcept nu ook uit naar Zeebrugge.  Dit familiaal chocoladebedrijf verkoopt homemade pralines en allerhande chocoladeproducten van eigen makelij. Hier koop je pure en eerlijke chocolade aan een schappelijke prijs.

Praktisch:         open vanaf 01/08

Locatie:            P&J Chocolate, Vismijnstraat 109 A – 8380 Zeebrugge

 

PAUL DE GRANDE

Topantiquair Paul De Grande, gekend van het VIER-programma “Stukken van Mensen” koos heel bewust voor de  Oude Vismijnsite.   In zijn  toonzaal van 1.500m2 vind je niet alleen waardevolle antiek, maar ook heel betaalbare stukken.  Het moet een plek worden zonder drempel waar mensen makkelijk in en uit lopen.

Praktisch:        Open van 14u00-18u00  (www.pauldegrande.com)

Locatie:           Paul De Grande,  Vismijnstraat 109 B – 8380 Zeebrugge

SEA ku(n)st FRONT

Tot slot wordt  het  kunstproject SEA ku(n)st FRONT voor de 2de maal georganiseerd. Het project is een initiatief van maritiem themapark Seafront, in samenwerking met het Feestcomité Zeebrugge, buurtwerk Zeebrugge en ’t Lissewegenartje. Deze tijdelijke pop-up galerij biedt een podium aan lokale kunstenaars en creatievelingen om hun talenten aan het grote publiek te laten zien. Vanaf 6 juli tot en met 31 augustus krijgen bezoekers de kans om elke vrijdag, zaterdag en zondag de schilderkunst, keramiekwerken, fotografie, beeldhouwwerken en poëzie van ‘mensen van bij ons’ te bewonderen. In totaal hebben opnieuw een 10-tal artiesten uit Zeebrugge, Lissewege en omstreken hun schouders onder dit project gezet. Elke dag zal één van de deelnemers aanwezig zijn in de galerij om bezoekers te ontvangen en een woordje uitleg te verschaffen bij de tentoongestelde werken.

Praktisch:         juli/aug: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14u00-18u00

Extra openingsdag op woensdag 15 augustus (14u00-18u00)

Locatie:            Vismijnstraat nr. 91-93, 8380 Zeebrugge

! Vergeet ook niet om aansluitend het BEAUFORT kunstwerk van de Duitse-Koreaanse artieste Anne Duk Jordan te bewonderen. Deze grote zwerfsteen vind je aan het grasplein voor de duikboot.

TE NOTEREN DATA

 

30/06 – 01/07Fiësta Europa

 

Dit  gratis foodfestival met marktkramers uit alle windstreken van Europa bieden typische producten aan uit hun land
15/07 en 15/08Missie FoxtrotBelevenisroute doorheen de duikboot.  Onder leiding van een ervaren  marine-animator wordt je ingelijfd bij de Russische Marine anno 1960. Telkens om 18h.
Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.