Advertisement

BLANKENBERGE – Het Cultuurcentrum Blankenberge pakt voor de komende wintermaanden opnieuw uit met een uitgebreid aanbod aan creatieve cursussen en vormingsactiviteiten. De meeste lessen starten vanaf deze week. Wie nog wil inschrijven moet er vlug bij zijn!

Schepen voor Cultuur Philip Konings (Open Vld): “De interesse voor de cursussen blijft jaar na jaar groeien. De vele vroeginschrijvingen bewijzen dat de vraag naar creatieve opleidingen in Blankenberge groot is. Daarom blijft het aanbieden van een gevarieerd en kwalitatief cursusaanbod, een prioriteit voor het stadsbestuur.”

In het Kleuter- en jeugdateljee worden kinderen op een speelse manier ondergedompeld in een creatief bad. Ze komen in contact met nieuwe technieken, kunnen volop experimenteren en creëren, en krijgen zo meer inzicht in hun eigen motorische vaardigheden. Het kleuter- en jeugdateljee is voor kinderen van het 3e kleuter tot het 2e middelbaar.

Wie landschappen, modellen, portretten en perspectief tekenen onder de knie wil krijgen kan terecht in de cursus Waarnemings- en modeltekenen. Lesgever en beeldend kunstenaar Koen Deleu leert je professioneel tekenen en omgaan met licht en schaduw, kleur, compositie, verhoudingen en perspectief. Maar bovenal staat het plezier van het tekenen centraal.

De cursus Tekenen en schilderen voor gevorderden is bedoeld voor wie al vertrouwd is met tekenen en/of schilderen maar zich er verder in wil bekwamen. Voor deze cursus hoef je geen expert te zijn, maar enige ervaring is wel gewenst. Je maakt vrije werkstukken en wordt persoonlijk begeleid door lesgever Walter Lootens.

Experimenteren met allerlei decoratieve technieken en materialen leer je in de cursus Creatief aan de slag met gemengde technieken. Lesgeefster Dominique Belpaire toont hoe creatief kan worden omgegaan met textiel, klei, verf, lino, vilt, papier maché, … en nog veel meer!

Info

De brochure met alle detailinformatie kan worden gedownload via https://issuu.com/toerisme_blankenberge/docs/20170280-ccblankenberge-cultuurbroc

Inschrijven kan online via de webshop (https://webshopblankenberge.recreatex.be/Activities/Overview), telefonisch op 050 636 600 of in het Infopunt Blankenberge (Hoogstraat 1).

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here