Advertisement

BLANKENBERGE – Op zondag 17 september verzamelen meer dan 50 klassieke zeilschepen in de haven van Blankenberge voor de zesde editie van de Ostrea Rose Classic Race. De vloot vertrekt rond de middag en zal kijklustigen een uniek spektakel bieden vanop de zeedijk en het staketsel van de badstad.

Het aantal deelnemers aan de zeilwedstrijd met klassieke schepen, zes jaar geleden opgestart op initiatief van Peter Sabbe, groeit elk jaar gestaag en verwierf ondertussen een stevige reputatie in binnen- en buitenland. Dit jaar doet ook de drakenklasse mee aan de race.

Philip Konings, schepen voor Erfgoed & Toerisme (Open Vld): “Dit initiatief past perfect in het streven van het stadsbestuur om het maritiem erfgoed van Blankenberge als toeristische troef uit te spelen. Onze gezellige haven midden in de stad, en ons vissersverleden maken Blankenberge uniek aan de kust!”

De meeste schepen komen toe in de haven op vrijdag 15 of in de loop van zaterdag 16 september. Ze krijgen ligplaatsen aan de VVW-steiger. Het verzamelen van de vloot op zich al belooft een niet-alledaags gebeuren zijn. De bemanningen verzamelen de zaterdagavond in de Scuteloods voor een officiële ontvangst met optreden van de Live Sailing Band.

“Blankenberge wordt op 16 en 17 september opnieuw dé verzamelplaats voor klassieke zeilschepen en zeilers met een hart voor klassiekers, Old Gaffers, Ecumes de Mer en Dragon Sailors” besluit organisator Peter Sabbe.

De Ostrea Rose Classic Race start op zondag om 12u30 voor de havengeul van Blankenberge. Vanaf 12 uur varen de schepen de haven uit naar het startgebied. Het spektakel is best te volgen vanaf de zeedijk of het oosterstaketsel.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here