Open Monumentendag in Belle Epoque Centrum

0
94
Advertisement

BLANKENBERGE – Op zondag 10 september zijn er in Blankenberge de hele dag gratis activiteiten in het kader van Open Monumentendag. Je kan onder meer terecht op de maritieme site rond de haven, de natuursite van de Uitkerkse polder en de belle-époquesite rond de Sint-Rochuskerk.

Het Belle Epoque Centrum focust onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ speciaal op families met kinderen. Zo is er een boeiende wandelzoektocht ‘Art nouveau for kids!’ die de generatie van morgen spelenderwijs laat kennis maken met ons erfgoed.

Schepen Philip Konings (Open Vld): “Het Belle Epoque Centrum ligt midden in de belle-époquewijk, naast de Sint-Rochuskerk, en is hét perfecte startpunt voor een zoektocht! We nodigen ouders en grootouders uit om samen met hun (klein)kinderen op zoek te gaan naar de verborgen schatten van de art nouveau.”

Er werd een bevattelijke brochure gemaakt die de kinderen meekrijgen op hun zoektocht. Samen met hun familie gaan ze op zoek naar de mooie oude huizen in de wijk. Wie de zoektocht helemaal kan oplossen en het antwoordformulier afgeeft in het Belle Epoque Centrum, krijgt bovendien een leuke beloning!

Op Open Monumentendag zijn de permanente collectie van het Centrum én de tijdelijke tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten gratis te bezoeken van 10 tot 18 uur. Je ontdekt er hoe Blankenberge floreerde en hoe muziek werd beleefd tijdens de periode van 1870 tot 1914, net voor de eerste Wereldoorlog. In de 3 prachtig gerenoveerde belle-époquewoningen worden partituren, postkaarten, kledij en muziekinstrumenten getoond die je terugvoeren naar de gouden tijd.

De brochure met het volledige programma van Open Monumentendag in Blankenberge kan je afhalen in het Belle Epoque Centrum of bij de Dienst Toerisme.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here