Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 8 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

KNOKKE-HEIST – Van donderdag 28 juni tot en met zondag 15 juli 2018 slaat Knokke Hippique voor de vierde keer zijn tenten op in Knokke-Heist. Deze gratis vijfsterren showjumping verwelkomt topnamen als Olivier en Nicola Philippaerts, maar biedt ook activiteiten voor jong en oud aan. Van een ‘Lifestyle Village’ met verschillende boetieks, over foodstands tot kinderanimatie, er is voor elk wat wils. Elk weekend vinden er spektakels en optredens plaats. De highlights van dit jaar zijn, naast de topsport, het optreden van de nineties band Snap!, bekend van hits als Rhythm is a dancer en The Power, op vrijdag 29 juni, en de DJ Set van de Antwerpse DJ Makasi, die ook al op Tomorrowland schitterde, op zaterdag 30 juni.  

Vijfsterren showjumping

Tijdens het eerste weekend van Knokke Hippique, van donderdag 28 juni tot zondag 1 juli, vinden de vijfsterren showjumpings plaats. Dan komen de meest bekende vijfsterren ruiters in actie. Eve Jobs, Jessica Springsteen, Nicola Philippaerts, Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels, Pieter Devos en Laura Kraut zijn maar enkele van de grote namen. Ook op zaterdag, 30 juni, staan er verschillende Grand Prix showjumpings op het programma.

De volgende weekends zijn eveneens goed gevuld met toppaardensport. Elke zaterdag staat er een Ladies Cup op het programma, deze start rond 16 uur. Voor het volledige programma kan u terecht op de website van Knokke Hippique.

Spektakel gegarandeerd

Naast paardensport van het hoogste niveau biedt Knokke Hippique zijn bezoekers elke dag een onvergetelijk spektakel aan rond verschillende thema’s. Het eerste weekend staan er vuur-, lucht- en klankspektakels op het programma met als thema’s Pegasus Dream, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie, de Flame of Love en Sea Me. Ook tijdens de twee volgende weekends worden er performances voorzien op zaterdag en zondag. De spektakels vinden ’s avonds plaats, maar ook tussen de verschillende showjumpings door.

Optredens: Snap! als hoofdact

Ook dit jaar wisten de organisatoren van Knokke Hippique grote namen te strikken voor hun gratis event. Op vrijdagavond 29 juni komt de nineties band Snap! optreden. Zaterdag, 1 juni, bestijgt DJ Makasi het podium.

Tijdens de twee volgende weekends van Knokke Hippique kunnen bezoekers op vrijdag en zaterdag genieten van muziek en beats van lokale DJ’s.

Line-up voor Knokke Hippique, 28 juni tot en met 1 juli:

 • Donderdag 28 juni – The Vicious (Coverband)
 • Vrijdag 29 juni – 90’s avond met Snap!
 • Zaterdag 30 juni – DJ Makasi

Voor meer informatie over de foodstands, de ‘Lifestyle Village’ en de kinderanimatie op Knokke Hippique en het Summer Circuit kan u de save the date raadplegen. Wie meer informatie over de wedstrijden wil, kan terecht op de website.

Praktische details:

Data en openingstijden:

 • Donderdag 28 juni – zondag 1 juli: Knokke Hippique
  • Sport van 9u tot 23u. Vervolgens opent de STX club waar DJ’s tot in de late uurtjes zorgen voor de nodige beats.
 • Woensdag 4 juli – zondag 8 juli: Knokke Hippique Summer Circuit
  • Elke dag: sport van 9u tot rond 19u, behalve op zondag, dan eindigt het event om 18u.
  • Op donderdag: apero-time op het strand van Knokke-Heist, vanaf 18u.
  • Op vrijdag: Barbecue tot 1u, DJ vanaf 23u.
  • Op zaterdag: opent de STX club tot in de late uurtjes.
 • Woensdag 11 juli – zondag 15 juli: Knokke Hippique Summer Circuit
  • Elke dag: sport van 9u tot 19u, behalve op zondag, dan eindigt het event om 18u.
  • Op donderdag: apero-time op het strand van Knokke-Heist, vanaf 18u.
  • Op vrijdag: Barbecue tot 1u, DJ vanaf 23u.
  • Op zaterdag: opent de STX club tot in de late uurtjes.
Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.