Advertisement
Opgelet! Dit artikel is al 4 maanden oud. Hou in gedachten dat deze informatie niet meer relevant kan zijn.

SINT-ANDRIES — Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Ook al delen ze vandaag hun hele leven via sociale media, toch durven tienduizenden jongeren de eerste stap naar de zorg niet zetten. Met een leesactie willen de leerlingen van basisschool Manitoba geld inzamelen om jongeren te ondersteunen die extra zorg nodig hebben.

Van maandag 19 t.e.m. 23 november plant GO! basisschool Manitoba een actie voor Rode Neuzen : “Met de Rode Neuzen in de boeken”
Leerlingen laten zich sponsoren om voor te lezen en te lezen. Het geld dat ze zo inzamelen gaat naar Rode Neuzen.

Tijdens de actieweek duiken de leerlingen met hun neuzen in de boeken. Dit doen ze op verschillende manieren: in de lessen, tijdens de speeltijden, in leesboeken, maar ook weetboeken of strips, samen of alleen…. Leerlingen van het lager onderwijs gaan ook bij de kleuters langs om voor te lezen en ook ouders en grootouders worden aangesproken om deel te nemen aan de actie en te komen voorlezen op school.

De neuzen in dezelfde richting: samenwerking met IVO Brugge

Er is ook een unieke samenwerking met campusschool IVO Brugge, waarbij er enkele studenten bij Manitoba op school komen voorlezen voor de allerkleinste kleuters.

Deel uw mening
Advertisement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.